Vi elsker: Den bedste håndsprit der også fugter

Mange bruger måske håndsprit når de ved at de skal være steder hvor de ikke kan vaske hænder, som på festivaller, i naturen eller på rejser. Men håndsprit kan faktisk være et rigtig godt produkt at have liggende i tasken, for vores hænder bliver dagligt udsat for bakterier og smittefare, og her kan det være dejligt at tage en håndsprit op af tasken og desinficerer hænderne. Tænk eksempelvis når du møder nye mennesker og giver et håndtryk, eller når du holder på gelænderet på rulletrappen eller tager et dørhåndtag. 

Hvorfor skal man bruge håndsprit?
Ordet desinfiktion dækker over den proces der sker når man nedsætter mængden af bakterier og virus meget. Der findes massere af bakterier på huden som ikke gør noget, så længe de bliver hvor de er. De bakterier vi har på hænderne har alle andre også, så der sker ikke noget når vi for eksempel giver et håndtryk eller holder på det samme gelænder. Men hvis det derimod er en sygdomsfremkaldende bakterie, så vil den overføres gennem håndtrykket, og på den måde videregive smitten. Derfor er en håndsprit et Must-have produkt i tasken, så man altid kan sikre sig rene hænder. 

Hvordan bruger man håndsprit rigtigt?
Det er heller ikke helt lige meget hvordan du bruger håndspritten, det er nemlig vigtigt at man gnider hænderne mod hinanden så spritten fordeles godt udover hele hånden, i minimum 30 sekunder, indtil dine hænder føles helt tørre igen. 
Vi elsker Intelligent Nutrients Hand sanitizer som båder dræber 99,9% procent af bakterierne på huden, men som samtidig indeholder æteriske olier, der fugter og plejer huden, i stedet for at udtørre den. 

Amanda Vegenfeldt