Undgå at udtørre i vinterkulden

De færreste kan undgå at opleve tør hud om vinteren, tør radiator-varme gør desværre ikke noget godt for huden, og i kombination med vinterkulden, så kender vi vist allesammen følelsen af huden som en maske der bare ikke rigtig er stor nok, og som måske både skaller, slår ud og klør.

Et grundlæggende problem for tør hud er, at huden er overbehandlet. Det vil sige at dine renseprodukter simpelthen renser hudens naturlige fedtlag væk, og det kan derfor være svært for din hud at opretholde sin naturlige fugtbalance, og det kan både resultere i tør, men også uren hud. Vælg derfor renseprodukter der er milde, og for alt i verden ikke indeholder sulfater, det kan du blandt andet læse mere om hvorfor de ikke må her

Vi har gjort det nemt for dig, og samlet vores tre nemme og allerbedste råd til at undgå at udtørre i vinterkulden. 

Drik masser af vand
Yes, det ved du godt, men vi siger det igen, fordi det er bare SÅ vigtigt! Når det er blevet koldt og vi ikke går rundt og sveder i sommervarmen længere, så glemmer vi at drikke rigeligt med vand, og derfor kan kroppen begynde at dehydrere. Husk derfor masser af væske og gerne i form af vand eller økologisk urte-te.

Misting
Luftfugtigheden indendørs om vinteren er meget tør, og udtørrer derfor let huden. Brug en facial mist til at spraye både ansigt og décolleté, for at bevare fugten i løvet af dagen - meget gerne en økologisk, med essentielle olier, som ikke kun arbejder på huden men også gør noget godt for dit sind. Hav fx. din facial mist med i tasken eller hav den stående på dit skrivebord så du bliver mindet om at bruge den i løbet af dagen.

 

Fugt fugt fugt
Fugt, smør og beskyt din hud - og ikke når den allerede er dehydreret. En god økologisk olie-serum og fugtighedscreme -eller lotion er derfor det allervigtigste til at beskytte huden mod vintervejret. Brug en god dagcreme og top op med ekstra fugt om natten, lav gerne en fugtmaske som du kan sove med, eller brug din olie-serum om natten så huden kan blive fugtmættet mens du sover.